Parool over Cineac

  Parool over Cineac


FOTO PETER SCHOLTEN/WFA


Krakers en sympathisanten roeren de trom nadat ze het voormalige Planet Hollywood en het naastgelegen pand in de Reguliersbreestraat zondag hebben bezet. De panden van Caransa BV staan sinds november vorig jaar leeg, het filmrestaurant van Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Bruce Willis, is failliet gegaan. De krakers willen de Cineac, in de jaren dertig gebouwd als journaalbioscoop, haar oorspronkelijke functie van ‘informatievoorzienend orgaan’ teruggeven. Met een bibliotheekje, discussie-avonden, een volkskeuken en doe-het-zelf-cursussen voor krakers. De gemeente kondigde aan het pand te ontruimen zodra Caransa een akkoord heeft met een nieuwe huurder. Momenteel wordt overlegd met een ondernemer die plannen heeft voor een ‘multi-functionele’ horecazaak.

Parool 11 dec 2000

Bekijk ook de Cineak homepage: http://squat.net/cineak/