Groningen: Kraaienest rechtszaak, solidariteit demonstratie in Leeuwarden

Kom 31 mei naar de solidariteit demonstratie voor Gronings kraakpand Kraaienest!

Dinsdag 31 mei om 10.00 uur vindt onze rechtszaak in Leeuwarden plaats. We willen al onze vrienden, mede krakers, kameraden en supporters uitnodigen voor een demonstratie voor de rechtbank op Zaailand 102.
Na de rechtszaak organiseren we een concertavond (punk, techno en meer!) voor onze supporters en vrienden in Kraaienest. Dus extra reden voor alle Randstedelijke vrienden om naar het noorden af te reizen!

Op 28 januari hebben we onze Kort Geding rechtszaak gewonnen die was aangevraagd door Stichting Valquest. Dat was en is een belangrijke overwinning voor de kraakbeweging! Ze zijn nu in hoger beroep gegaan, nog steeds voor een spoed ontruiming.
Er is duidelijk geen urgentie om dakloze jongeren uit te zetten die een toegankelijke sociale ruimte proberen te creëren in een gentrificerende wereld. We weten dat kraken directe actie is tegen kapitalistische eigendomswaarden, en de rechtbanken beschermen die keer op keer. Is geldwaarde en onroerend goed voor hen belangrijker dan op een concrete manier levens te verbeteren? Toch wordt in de Wet Kraken en Leegstand geprobeerd onrechtmatige leegstand te voorkomen, wat in het Heerenhuis het geval zou zijn. Joshua Camera wil (onder zijn stromanbedrijven) speculeren om nog meer geld te verdienen, zoals de logica van het kapitalisme eist. Wij zijn de voorbode van een wereld zonder uitbuiting en onderdrukking.

We hebben veel bereikt in deze maanden: bijna elke week hebben we voku gedaan, zodat tientallen mensen toegankelijke veganistische maaltijden konden krijgen. We hebben bijeenkomsten gehost van radical riders, anarchistische boekenclub, en activistische groepen. We hebben Groningen Feminist Network ontvangen voor een antiracisme avond. We hebben filmavonden en solidariteit benefieten georganiseerd. We hebben onze deur open gedaan als sociaal centrum voor mensen om te drinken, te praten, te studeren, onze bibliotheek en weggeefwinkel te gebruiken en gewoon te chillen zonder te hoeven consumeren en te voldoen aan de waarden en normen van het systeem. Voor veel mensen is Kraaienest het eerste kraakpand waar ze in hun leven zijn geweest. En daarnaast bood dit gebouw ons een thuis nadat we uit ons vorige huis waren gezet door Patrimonium.
Het is belangrijk om successen te vieren! Het kan altijd beter en we hebben nog niet de wereld bereikt die we willen, maar elke stap vooruit die vruchten afwerpt, motiveert ons om door te gaan.

Het is geweldig om alle solidariteit te zien uit Groningen, het hele land en over de grenzen. Krakers zijn nooit alleen, we zijn een beweging. Wat ze ook zeggen, kraken zal blijven bestaan!

Het Kraaienest
Spilsluizen 9
9712NR Groningen
rosazolder [at] riseup [dot] net
https://squ.at/r/8n80


Een paar kraakpanden in Nederland: https://radar.squat.net/nl/groups/country/NL/squated/squat
Groepen (sociaal centrum, collectief, kraakpand) in Nederland: https://radar.squat.net/nl/groups/country/NL
Evenementen in Nederland: https://radar.squat.net/nl/events/country/NL