Amsterdam: Wij Zijn Hier kraakt twee panden

20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Burgemeester_Roelstraat_70_gekraaktOntruimde vluchtelingen vinden nieuw onderdak

Vandaag, zondag 18 september, hebben wij, van We Are Here, twee gebouwen gekraakt aan de Burgemeester Röellstraat 70 (voor de vrouwen) en de Rijswijkstraat 2 (voor de mannen). We hebben deze panden gekraakt omdat de Vluchtgemeente, waar veel van ons verblijven, maandag ontruimd zal worden en wij nergens heen kunnen.

Terwijl de gemeente Amsterdam bekend is met onze problemen, worden wij nog steeds niet behandeld als inwoners van de stad. We worden nu al voor de twintigste keer op straat gezet. We hebben geen toegang tot huisvesting, onderwijs, werk en reguliere zorg. Wij zijn vluchtelingen, wij zijn hier en we willen een normaal leven.

Sinds we We Are Here begonnen zijn 4 jaar geleden, met de constante support van individuen en organisaties, al rond 70 vluchtelingen de status gekregen waar ze recht op hadden. Deze strijd zetten wij nu voort.

We zijn gevlucht en hadden geen andere keus dan hierheen te komen. Het is ons recht hier te zijn onder de Geneefse Conventies en de overheid moet onze rechten respecteren. Wij eisen veiligheid, waardigheid en een status voor ons allemaal.

20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Burgemeester_Roelstraat_70_gekraakt__
20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Burgemeester_Roelstraat_70_gekraakt_
20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Rijswijkstraat 2_gekraakt_
20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Rijswijkstraat 2_gekraakt
20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Rijswijkstraat_2_gekraakt__
20160918_Amsterdam_Wij_Zijn_Hier_Rijswijkstraat-2_gekraakt__

Bronen: http://wijzijnhier.org/uncategorized/wij-zijn-hier-kraakt-2-panden/
https://hansfoto.wordpress.com/2016/09/18/amsterdam-rijswijkstraat/
https://www.indymedia.nl/node/35687