Zaandam: Veertien mensen opgepakt bij kraakactie. Pand aan de Bloemgracht herkraakt

Vandaag, zondag 2 november, is er een poging gedaan een oude school aan de Bloemgracht 2 Zaandam aan het woningbestand toe te voegen. De school, die al meer dan 6 jaar leeg staat en volledig dichtgeplaat is, werd om 14:00 uur gekraakt. De politie was vanaf het begin aanwezig en had al snel besloten om tot ontuiming over te gaan: het was duidelijk dat de politie voor leegstand koos en binnen 30 minuten was het hele korps gemobiliseerd. Met zeker 12/15 man (wat later nog meer werd) zijn ze mensen op straat gaan fouilleren. De mensen zonder ID werden apart gehouden en later gearresteerd. Buiten zijn er 8 mensen opgepakt voor geen ID. De brandweer is ook ter plaatse gekomen om de politie te assisteren bij het ontruimen. De politie was toen inmidels met 20 in aantal. Rond 15:00 uur zijn de politie en brandweer met een kettingzaag het pand binnen gedrongen en zijn de eerste mensen uit het pand verwijderd. Op het moment zitten er 14 of 15 mensen op het hoofdbureau.

zo, 02/11/2014 – 22:11 – Update
Inmiddels zijn bijna alle mensen weer op vrije voet, op één na.
Acht mensen zijn opgepakt voor het niet tonen van hun id. De anderen zijn binnen het pand opgepakt en is kraken ten laste gelegd.

03/11/2014 – 02:51
De Zaanse Kraakbeweging revengeert na brute politie interventie.
Na de door de politie onmogelijk gemaakte kraakactie van 2 november is dezelfde dag in de avond het pand aan de Bloemgracht herkraakt. Eerder die dag werd de actie verstoord door buitenproportioneel politiegeweld. Zelf de lokale brandweer en lieve viervoeters werkten mee in de strijd tegen de idealen. 14 mensen werden gearresteerd. Inmiddels is op één persoon na iedereen weer op vrije voet.

Zaandam_Bloemgracht_herkraakt
20141102_Veertien_mensen_opgepakt_bij_kraakactie_Zaandam_1
20141102_Veertien_mensen_opgepakt_bij_kraakactie_Zaandam_2
20141102_Veertien_mensen_opgepakt_bij_kraakactie_Zaandam_3
20141102_Veertien_mensen_opgepakt_bij_kraakactie_Zaandam_4

https://www.indymedia.nl/node/25229