Den Haag: Solidariteit! Dinsdag 21 januari krakers voor de rechter

UPDATE #2:

De dagvaardingen zijn zojuist ingetrokken, er is vanmiddag dus GEEN rechtszaak, de arrestanten worden zo vrijgelaten!!!
De advocaat heeft verzocht geen supersnelrecht toe te passen en de officier van justitie is daar mee akkoord gegaan. Waarschijnlijk wordt de zitting verplaatst naar 7 maart omdat er die dag soortgelijke zaken dienen. Houdt de website KSU Den Haag website in de gaten: https://ksudenhaag.wordpress.com/

Update: Eerste rechtszaak begint om 14:30. DUS WE VERZAMELEN OM 14:00 BIJ DE RECHTBANK! (prins clauslaan 60, Den Haag )
De afgelopen maanden zijn er veel leegstaande van woningbouwvereniging Vestia panden op de Finnenburg in Den Haag door krakers in gebruik genomen. Dat ging over het algemeen zonder al te veel problemen. Echter zijn er vanaf afgelopen zaterdag binnen 30 uur tot 3 maal toe bij een en hetzelfde pand meerdere mensen opgepakt, zogenaamd voor huisvredebreuk (138 lid1) en op de anti kraakwet (138a).

Het pand werd vorige week gekraakt. Toen de politie zaterdagmiddag langskwam zijn er mensen aangehouden, maar het pand werd niet ontruimd. Alle spullen van de bewoners lagen nog binnen en ook was het slot niet veranderd of de deur verzegeld. Toen de bewoners zondag eind van de middag weer vrij werden gelaten zijn ze teruggekeerd naar huis. Een tijd later arriveerde er bij hetzelfde pand weer een overmacht aan politie, waarbij wederom arrestaties werden verricht. Na de arrestatie gingen vrienden terug om spullen uit het pand veilig te stellen. Hierbij viel wederom een arrestatie.

Twee van de arrestanten zitten momenteel nog vast, en zullen beiden morgen al worden voorgeleid onder het zogeheten supersnelrecht. Wij roepen iedereen op om hun solidariteit te betuigen met de arrestanten en morgen naar de rechtszaak bij het paleis van justitie (Prins Clauslaan 60) te Den Haag te komen. Het tijdstip van de zitting wordt morgenochtend pas bekend gemaakt, houdt onze website daarom goed in de gaten.

Terwijl er in de afgelopen maanden meerdere verloederde panden zonder problemen in gebruik zijn genomen, voert de politie nu een hetze rond een pand en misbruikt hun macht om keer op keer mensen voor hetzelfde feit aan te houden. De politie laat zich volledig voor het karretje van woningbouwvereniging Vestia spannen, en hand in hand sporen ze bewoners via brieven aan om bij ‘elke verdachte activiteit’ direct 112 te bellen. Ondertussen laat Vestia een groot deel van hun panden moedwillig leegstaan en verkrotten en weigeren ze onderhoud te plegen in panden waar nog huurders in zitten, terwijl ze hun directeurs en managers miljoenen aan beloningen geven.

Solidariteit met de krakers! Kom naar de rechtszaak, kraken gaat door!

https://ksudenhaag.wordpress.com/2014/01/20/solidariteit-dinsdag-21-januari-krakers-voor-de-rechter/