Athene (Griekenland): 10.000 op demo voor verdediging anarchistische centra

Vandaag was er een grote demonstratie in Athene ter verdediging van anarchistische sociale ruimtes. Dit volgde op de (her-)ontruiming van Villa Amalias en Skaramanga eerder deze week. Naar verluid waren er 10.000 mensen op de been in een demonstratie die eindigde bij het gerechtsgebouw waar de 93 arrestanten van de herkraak van Villa Amalias vandaag voor de onderzoeksrechter moesten verschijnen.

De arrestanten die opgepakt waren in Skaramanga (een anarchistisch centrum vlakbij de polytechnische universtiteit) waren eerder deze week al vrijgelaten. Omtrent de rechtzaak voor Villa Amalia werden er gedurende de dag werden er mensen vrijgelaten (vooralsnog niet iedereen) zonder borg maar met een bevel om zich maandelijks te melden op een politiebureau en een verbod om Griekenland uit te reizen.


Filmpje is in het Grieks, grove vertaling hier:
Athene 12/01/2013
– Solidariteitsdemonstratie tegen de staat en haar interventies in de gekraakte centra
– Dit is de eerste reactie op de massa media – welke de belangen dienen van de bazen en de neo-nazis van de Gouden Dageraad – om aan te tonen dat er 10.000 deelnemers waren en niet 500 tot 1000 zoals zij stellen.
– We wensen jullie nog 500 dagen te leven en dat wij nog 1000 kraakpanden mogen krijgen. [Griekse uitdrukking/woordspelling, moeilijk te vertalen..]
– Ze hebben jullie nooit geleerd om fatsoenlijk te tellen
– Kabourakis – (de journalist die per abuis anarchisten bestempelde als “nietige klootzakjes” terwijl zijn microfoon, tegen zijn weten in, nog aan stond gedurende een talkshow) – Het zijn niet hen die trouw zijn aan de bazen, het zijn de nietige klootzakjes, die geschiedenis zullen schrijven.

Al dit maakt deel uit van een breder offensief van de Griekse staat tegen de anarchistische beweging. Zo heeft de Griekse politie een stuk laten ‘lekken’ waarin staat dat tenminste nog 40 panden ontruimd zullen worden. Deze plekken, steevast aangeduid als “plekken van wetteloosheid”, zijn enkel doelwit van de staat omdat zij deel uitmaken van de anarchistische beweging en haar infrastructuur. Het is dan ook geen toeval dat de eerste panden die nu ontruimd zijn, alsmede een inval bij universiteit (de ASOEE faculteit), plekken waren waar Radiostations (98FM op de universiteit, Radio Revolt in Delta), en een anarchistische drukkerij (Villa Amalias) hun onderdak vonden.

Voor meer informatie over alles wat er in de afgelopen maanden is gebeurd, wat er nu gaande is en alles wat er nog gaat gebeuren kun je de volgende (Engelstalige) kanalen in de gaten houden:
Conra Info http://contrainfo.espiv.net
Occupied London http://blog.occupiedlondon.org/

Voor de rest wordt het tijd om ook hier de solidariteit te concretiseren. Organiseer jezelf en je kameraden! ALLE anarchistische ruimtes blijven van ONS!

Indymedia