Leiden: Gebouw aan de Turkooislaan gekraakt

Update: 24/12/2012 – 18:08
[Vanmiddag is het achtergebouw van Winnersweg 131 illegaal ontruimt. De burgemeester van Leiden heeft hier tegen zijn eigen kraakbeleid in opdracht toe gegeven. Niemand werd gearresteerd. De krakers hebben niet de kans gekregen om in contact met hun advocaat te treden.]

—————–
In Leiden staan veel prima bewoonbare panden onnodig leeg, dit terwijl vele honderden woningzoekenden het moeten doen met stippen aan de horizon die altijd onbereikbaar lijken te blijven. Maar in een wachtlijst kun je niet wonen! Daarom hebben wij het heft in eigen hand genomen.

Aan de langdurige leegstand van het achtergebouw van een gebouwencomplex aan de Turkooislaan is vanochtend een einde gekomen. Wij, een groep Leidse woningzoekenden, hebben er vandaag onze intrek genomen, met de intentie om er te wonen.

Het gebouw kent een tragische geschiedenis. Voordat het leeg is komen te staan hield Winnersway verslavingsopvang er huis, een organisatie die de afgelopen jaren meerdere malen met schandalen in de mediabelangstelling is gekomen. Sluiting van de tent volgde.

Inmiddels is er contact met de politie geweest, die zich heel relaxt heeft opgesteld en te kennen gaf vooralsnog geen problemen met onze bezetting van het gebouw te hebben. Ook hebben wij toenadering met de eigenaar gezocht, om te praten over ons gebruik van het gebouw, dat over voldoende faciliteiten beschikt om bewoning voor onze groep mogelijk te maken.

Wij wensen iedereen krakende kerstdagen en een goed nieuw jaar!

Indymedia

Tags: ,