Zaandam: Kraakgroep Zaanstreek gaat voor anker!

PERSBERICHT

Zondag 27 november heeft Kraakgroep Zaanstreek opnieuw leegstand omgetoverd in woonruimte! Zoals u van ons gewend bent draaien wij onze hand niet om en halen wij onze neus niet op om woonruimte te creëren in bioscopen, zwembaden, scholen of andere onnodig leegstaande ruimtes.

De onnodige leegstand van vandaag betreft het voormalig schoolgebouw aan de Slachthuisstraat 67 in Zaandam. (recht tegenover de volledig leegstaande containerwoningen van Studio City)


Dit pand staat alweer anderhalf jaar leeg nadat school ‘t Ankertje is vertrokken. De huidige staat werkt verloedering in de hand. Stille getuigen hiervan zijn de kapotte ruitjes en de hangjeugd op het pleintje, waarbij moet worden aangemerkt dat het een niet perse met het ander te maken hoeft te hebben, maar voorkomen is beter dan genezen.

Wij wensen ons steentje bij te dragen aan het leefbaar maken en houden van Zaanstad. Helaas waren wij ruim een half jaar geleden gedwongen ons goed lopende initiatief Weggeefwinkel Fanalles aan de Oostzijde te beëindigen, na vier jaar trouwe dienst. Deze oude locatie staat overigens nog steeds leeg. Net als voormalig bioscoop ‘t Saentje dat pas geleden met groot materieel voor leegstand is ontruimd.

Op deze prachtige nieuwe locatie willen wij op korte termijn een weggeefwinkel heropenen. Dus let binnenkort op feestelijke aankondigingen want wij gaan door! (evenals kraken, dat begrijpt u)