Ten Hoopen wil wederom kraken verbieden

Naar aanleiding van de brand tijdens een feest in een gekraakte loods in Amsterdam heeft CDA-kamerlid Ten Hoopen besloten zijn stokpaardje weer van stal te halen: het kraakverbod. Ditmaal gaat het niet alleen meer om het kraken van bedrijfsruimtes, maar wil hij kraken helemaal verbieden. Het is allemaal “nog crimineler en illegaler” dan hij al dacht. Hij heeft de minister tot kerst gegeven om een plan uit te werken. En dat terwijl Jozef en Maria toch ook het stalletje gekraakt hadden. 🙂

Ten Hoopen geeft in een interview het het Nederlands Dagblad meteen weer te kennen totaal geen verstand van zaken te hebben. Zo stelt hij dat “de kraakbeweging hoofdzakelijk illegalen en criminelen aantrekt. Daarbij zijn ook steeds meer buitenlanders, omdat de kraakbeweging in de ons omringende landen wel is verboden.” Voorbeelden heeft hij niet, omdat die er niet zijn. Natuurlijk, in andere landen is het vaak moeilijker om te kraken, maar dat is niet iets van de laatste paar jaar. Dat is al veel langer het geval. Niks nieuws onder de zon dus.

Waar beschaafde mensen hun afschuw zouden uitspreken over het ongeluk met dodelijke afloop, ziet de heer Ten Hoopen meteen weer een kans om (letterlijk) over de lijken van anderen zijn eigen politieke gewin te halen.

Vorig jaar probeerde Ten Hoopen al het kraken van bedrijfsruimtes te laten verbieden, maar hoewel er een kamermeerderheid voor was, gaf de toenmalige staatssecretaris van volkshuisvesting te kennen dat er al genoeg instrumenten voorhanden waren om het kraken van bedrijfsruimtes moeilijker te maken.

Wonen is een recht, kraken een noodzaak!

Zie ook: http://www.krakengaatdoor.nl

[squat!net]