Panden gekraakt in westzaan

Aan de overtoom 64 in Westzaan zijn afgelopen zondag (31 augustus) twee panden gekraakten op een terrein dat in beheer is bij de antikraak-stichting Ad hoc. Het derde pand wat op hetzelfde terrein staat is niet gekraakt omdat er antikrakers in zitten. Op de dag van de kraak zelf verliep de actie soepel en hoewel we op vijandig politieoptreden hadden gerekend door een concept dagvaarding in elkaar te zetten, was het uiteindelijk niet nodig om de advocate op haar zondag te storen. De politie of de antikrakers hebben kontakt opgenomen met Ad hoc en die waren dan ook maandag gekomen om eens even moeilijk te doen.

Toen de Ad hocers op het terein kwamen (dat konden we niet afsluiten omdat er natuurlijk een gezamelijke poort is vooor de antikrakers en de krakers) waren er natuurlijk ook krakers aanwezig. In eerste instantie ging Ad hoc het gesprek niet aan met de nieuwe bewoners en begonnen ze vanuit het antikraakpand fotos te maken van de gekraakte panden. Toen ze naar buiten kwamen om van dichtbij fotos te maken van de nummerborden van busjes van krakers gingen de krakers voor de nummerborden staan. De Ad hocers begonnen meteen te beweren dat we geen poot hadden om op te staan en dat zij tenminste werkte voor hun huis bla bla bla.

Toen ze merkten dat hun gelul geen invloed had op de nieuwe bewoners hebben ze de afspraak gemaakt dat de advocaten het contact verder regelen, er is voorlopig nog geen aangifte gedaan van huisvredebreuk en de concept dagvaarding van ons aan de politie hoeft voorlopig nog niet gebruikt te worden. Wij blijven zitten, Wonen is een recht dat je in eigen hand moet nemen als kraker en niet naar je toegeworpen moet krijgen als een rechteloze antikraker.

Groet KSU Zaandam

[squat!net]