Villa Update 14-08-03

Gisteren 13-08 was het kort geding wan de eigenaar van de villa aan de Oranje Nassaulaan 57. Volgens de eigenaar is er sinds 17 juli jl. een huurovereenkomst met P3 Technology Partners BV uit Bunnik. Dit huurcontract zou ingaan per 1-9-’03. wij hebben helaas verstek moeten laten gaan, omdat er niet echt iets te ontkrachten was. Er was een getekend huurcontract, en dus een spoedeisend belang. na overleg met onze advokaat hebben wij besloten dat er geen punten waren om ons op te kunnen verdedigen, en dus verstek moesten laten gaan. Tijdens de zitting is er vanuit het publiek nog wel aangegeven dat het tijdsbestek tussen het uitvaardigen van de dagvaarding en de daadwerkelijke zitting, niet voldaan werd aan de wettelijke termijn die hiervoor gesteld is. De rechter ” Brambergen” vond dit geen reden om het proces aan te houden. Hij vond dat de eigenaar voldoende spoedeisend belang had bij een snelle uitspraak, en doet deze aanstaande vrijdag.

Het vermoeden is dat er na de uitspraak vrij snel ontruimd zal worden, wordt nog eens bekrachtigt door het gegeven dat de politie al eerder heeft geprobeert d.m.v. intimidatie en amtsmisbruik te ontruimen. Een aantal uren na de kraak kwamen er vier agenten met een aantal papieren. De eigenaar had kunnen aantonen dat er in augustus 2002 een grote schoonmaak was geweest in het pand, en er zou in januari een alarm systeem geinstaleert zijn. De dienstdoende chef melde ons dat er door de officier van justitie besloten was dat er ontruimd moest worden op art. 429. Als wij niet zouden vertrekken zou hij ontruimen. Wij hebben toen diezelfde avond nog een concept dagvaarding tegen deze beslissing uitgevaardigt teneinde ontruiming te voorkomen. Bij navraag van onze advokaat bleek er helemaal geen uitspraak gedaan te zijn door een o.v.j.

Buro Koninginneweg staat er dan ook om bekent dat ze geen krakers toestaat in dit stukje Amsterdam, en is er inderdaad jaren lang in geslaagd de buurt kraakvrij te houden. Wij zijn echter van plan om ook dit deel van de stad te laten intergreren in het differentiatie proces wat gaande is in de stad. Sociale huusvesting ook in villa’s Meer minima op mooie plekjes Wij wijken niet voor rijken.

 

Krakendt Zuid