Kraakhandleiding met leegstandslijst uitgegeven door Boligaksjonen te Bergen

Zojuist heeft de huisvestingsaktiegroep Boligaksjonen te Bergen een kraakhandleiding uitgegeven alsmede een lijst van 50 lege panden in het centrum van Bergen (No) gepubliceerd.

De aktievoerders antwoorden op de vraag van de krant of het oproepen tot een onwettige handeling de oplossing is: “Nee, ik geloof niet dat kraken een goede oplossing is, hoewel het dat voor sommigen wel kan zijn. We vinden niet dat iedereen moet gaan kraken maar iedereen moet ergens kunnen wonen. En dan moet er wel beleid gemaakt worden dat ervoor zorgt dat mensen een goede en betaalbare woonplek kunnen vinden”

Op dit moment is er door Boligaksjonen publiekelijk 1 pand gekraakt in de door sloop bedreigde Jonsvollsbuurt en zijn er de afgelopen tijd verschillende akties geweest tegen de woningnood en huisjesmelkers.

De krakers van Jonsvollsgate 8 vinden het leuk mocht je langskomen. Je kan ze bereiken via okkupasjon@boligaksjonen .no

http://www.boligaksjonen.no

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_hordaland/2975810.html

[squat!net]