festatie afrika verboden

Het krakerskollektief in Afrika/De Zwijger aan de Oostelijke Handelskade 19 te Amsterdam heeft vrijdagmiddag om vijf uur van de politie te horen gekregen dat hun festatie ‘Open Impact’ door stadsdeel Zeeburg is verboden. Op lokatie dus binnenkort misschien een ‘handhavingsvertoning’ met ‘sterke arm’!

Nadat Bouwtoezicht al meer dan een maand probeert de krakers uit pakhuis de Zwijger te krijgen met de smoes dat dit gebouw dat boven de brug naar het java-eiland hangt op instorten zou staan gooit men het nu over een andere boeg. Nu wordt de open dag/festatie van dit weekend in pakhuis Afrika ernaast verboden. Al de kunstenaars uit de buurt, buurtbewoners en buurtkindertjes moeten nu als gevolg van regeltjesneukers weer meer levendigheid missen in de buurt. De reden? Er is geen evenementenvergunning en dezelfde inspecteurs die de Zwijger zo gevaarlijk vonden vinden nu Afrika enorm gevaarlijk. Jaja. De krakers hebben zich maar al te bereid getoond om mee te werken om de panden veilig te gebruiken, maar blijkbaar is het gewoon de zoveelste stok om krakers te slaan in de stad. Een evenement buiten op de kade mocht schijnbaar wel dus komt allen, en ondanks dat het zonnig is lijkt het erg koud te worden dus neem een goedsluitende bivakmuts mee.Blijkbaar moet men weer wat harder optreden tegen de overheid die vrijplaatsen aanziet voor “illegale evenementen”. Komt allen!

 

  • Vrijdagavond vanaf 1900
  • Zaterdag vanaf 1200 tot laat
  • Zondag van 1200 tot heel laat. 

Zie http://positivepropaganda.tk/ voor programma.

Verslag vrijdagavond: De politie heeft zich gisteravond niet (nauwelijks) laten zien bij het festival in Afrika/De Zwijger. Theater op straat, voor de deur, met akoustische muziek als begeleiding, rechtvaardigde dan ook niet echt een groots politie-optreden.

Gezien het weer mogen wij de politie dankbaar zijn dat zij het festival naar buiten hebben gedwongen. Zaterdagavond eten op de kade in de ondergaande zon?

[squat!net]