Krakers moeten weg

  Krakers moeten weg uit huisje Limos


Gelderlander dinsdag 16 jul. 2002 Door onze verslaggever

NIJMEGEN – De groep krakers in het zogeheten lijkenhuisje op het Limosterrein in Nijmegen-Oost moet die ruimte verlaten. De gemeente wil het gebouw inrichten als informatiecentrum voor de nieuwbouwplannen op het Limosterrein. De advocaat van de gemeente heeft de vier krakers daarvan enkele dagen geleden op de hoogte gebracht. De tijd die de krakers kregen om ‘vrijwillig’ uit het huisje aan de Postweg te vertrekken, is inmiddels verstreken. Dat betekent dat de gemeente nu een kort geding tegen de krakers aanspant, want zij hebben geen gehoor gegeven aan de eis plaats te maken.

De krakers hopen dat er nog overleg mogelijk is met de gemeente. Zij zijn van mening dat het mogelijk moet zijn om tot een compromis te komen.

Het lijkenhuisje, door de krakersgroep omgedoopt tot De Takel, werd vorig jaar juni gekraakt. Volgens de gemeente was de ruimte tot dan toe in gebruik als opslag- en vergaderruimte voor de Groengroep van het Limosterrein. De krakers bestrijden dat. Volgens hen was sprake van leegstand. De krakers runnen er een veganistisch eetcafé.

Het huisje, dat dateert van voor 1900, werd al eens eerder gekraakt. In april 1997 betrokken twee mensen het gebouw. Na het nodige juridische getouwtrek tussen krakers en gemeente, ontruimde de politie het pand in juni 1997.

http://squat.net/nijmegen

[squat!net]


Tags: