ontruiming can masdeu gaat niet door

  ontruiming can masdeu gaat niet door


Na een bezoek van de dokter heeft de rechter besloten dat humanitaire redenen belangrijker zijn dan ontruimingen. En om en uur of negen vanavond gisteravond (2 mei) verliet de politie het terrein rond het gekraakte ziekenhuis. Mensen zijn naar Can Masdeu gekomen om de overwinning te vieren. Eerder op de dag hadden de rechter en de politie al aan gegeven dat ze de ontruiming eventueel wel wilden stoppen, maar dat dit pas mogelijk zou zijn als de eigenaar van het pand, in dit geval een ziekenhuis dat in handen van de lokale overheid is, hier toestemming voor geeft. Hierna is er zoveel mogelijk druk uitgeoefend op dit ziekenhuis. Of de opdracht om de ontruiming op te schorten nu ook werkelijk hier vandaan komt is mij onbekend. Wat het ziekenhuis, justitie en de politie verder van plan zijn is nog totaal onduidelijk. Waakzaamheid blijft geboden. Het is niet waarschijnlijk dat ze het pand van nu af aan geheel met rust zullen laten.

Voor de bewoners is het wel vervelend dat de politie het huis heeft geplunderd en hout uit het huis heeft gebruikt voor kampvuren om zichzelf warm te houden

okkupa