Krakers weg uit boerderij

  Krakers weg uit boerderij


Gelderlander 22 mrt 2002
Door onze verslaggever

BERG EN DAL – De groep krakers die dinsdagmorgen een boerderij kraakte aan de Valkenlaagte in Berg en Dal, heeft deze inmiddels weer verlaten.

De krakers kregen woensdagmiddag een bezoekje van de politie die, met een bevel van de officier van justitie in de hand, hun vertrek eiste. De boerderij werd zonder problemen ontruimd. De krakers moesten het pand verlaten, omdat eigenaar G. Dols kon aantonen dat het pand nog geen jaar onbewoond is geweest. Dols wil het gebouw slopen en nieuwbouw plegen, maar heeft daarover nog geen overeenstemming bereikt met de gemeente Groesbeek. Dols wil zo snel mogelijk aan de slag. Eind mei staat de boerderij namelijk wel een jaar leeg. Desnoods zorgt Dols er voor die tijd voor dat het oude gebouw tijdelijk wél bewoond is.

http://squat.net/nijmegen

[squat!net]


Tags: