Noorse krakers bezetten reality TV-huis

  Noorse krakers bezetten reality TV-huis


Afgelopen zaterdag werd ten tijde van de premiere van een nieuwe reality TV-serie in de stijl van Big Brother de set bezet. Het pand stond voor de uitzending meerdere jaren leeg.

De ‘Boligaksjonen’ http://squat.net/boligaksjonen/wilde hiermee de aandacht vestigen op het feit dat er nog honderden panden leeg gehouden worden en dat er een enorm tekort is aan betaalbare huisvesting.

Bij de aktie werd een persoon gearresteerd die door druk van de overige aanwezige aktivisten weer werd vrijgelaten. Ook vond er nog wat duw en trekwerk plaats met de medewerkers van het programma. Men wist niet direkt in beeld te komen, toch werd de uitzending afgebroken/verstoord door de leus ‘huizen hebben mensen nodig, mensen hebben huizen nodig’ (hus trenger folk, folk trenger hus’).

De komende drie maanden zullen een aantal deelnemers een hotel in dit pand moeten gaan runnen onder het toeziend oog van kamera’s. Uiteindelijk moeten de ‘medewerkers’ een voor een het pand verlaten. Wat er daarna gebeurd, is ongewis.

[squat!net]