Inval Vrankrijk -huis-

  Inval Vrankrijk -huis-


Vanochtend, donderdag 17 januari na 04.00u zijn de bewoners van het pand Vrankrijk aan de Spuistraat onaangenaam verrast door een inval van de politie. De straat werd afgezet door ME, binnen was een andere eenheid aan de gang, naar verluid een arrestatie-eenheid.

Buiten werd de toegesnelde advokaat M. Wijngaarden verteld dat het om een huiszoeking ging in verband met de gisteren gearresteerde Bask (korrektie: spaanse staatsburger). De Spaanse justitie heeft om uitlevering verzocht. Blijkbaar gaat de nederlandse overheid mee in het uitleveren aan landen waar de politie nog steeds verdachten martelt.

Voor meer informatie over de arrestatie en de nasleep ervan, kijk op indymedia.nl

De reakties in het Amsterdamse waren vooralsnog lauw. Plan X is blijkbaar niet in werking gezet. Wel werden er dezelfde ochtend nog enkele aktietjes uitgevoerd wat resulteerde in onder andere wat ingegooide ramen bij het Hoofdburo van politie.

De kroeg onder in het pand, rond dat tijdstip gesloten wegens de zojuist afgegeven vergunning, werd ongemoeid gelaten.

[squat!net]


Tags: