Aangestoken branden teisteren kraakpanden

  Aangestoken branden teisteren kraakpanden


squat.net berichtte eerder over de brand in Maassluis in het kraakpand aldaar. Niet alleen in Maassluis is echter onder verdachte omstandigheden brand uitgebroken, ook een pand in Hilversum kreeg het te verduren en in Veldhoven werd de nieuwe mode, het in de brand steken van kraakpanden, beoefent. Alhier een kort verslag:

In de nacht van 31 dec – 1 jan is het kraakpand op de van Vroonhovenstr. in Veldhoven (de “Pariaschool”) gedeeltelijk afgebrand. Toen de bewoners, die het pand onbewaakt hadden achtergelaten, terug kwamen van het feesten waren gemeentewerkers al bezig de zaak dicht te planken. Niemand kreeg toestemming om nog wat spullen op te halen. Naar schatting zijn 5 a 6 mensen (plus nog wat ) dakloos geworden. De officiele reden heet “kortsluiting” te zijn, hoewel dit door bewoners en omstanders bestreden wordt. Deze laatsten beweerden kort voor de brand een aantal onbekende personen het terrein te hebben zien betreden en weer verlaten, zodat brandstichting niet uitgesloten kan worden. Het lijkt onwaarschijlijk dat dit door de autoriteiten nog nader onderzocht gaat worden.

[squat!net]


Tags: