Nazi-demonstratiepoging eindigt buiten de stad

  Nazi-demonstratiepoging eindigt buiten de stad


Zaterdagavond probeerden een veertigtal nazi’s te demonstreren in Amsterdam tegen marrokanen, moslims etcetera. Het schijnt dat ze ook pamflettten hebben uitgedeeld. Dit is echter niet bevestigd en de inhoud is ook onbekend. Het willen inspelen op mogelijke sentimenten na de aanslagen in de VS bleek een verkeerde inschatting te zijn van de rechts extremisten. Al gauw werd het cafe waar de nazi’s zich terugtrokken door enkele tientallen mensen in de gaten gehouden. Toen de cafe-bezoekers in de omgeving eenmaal doorhadden wat er zich in de buurt bevond, groeide de groep verontruste Amsterdammers aan. Ook dook er nog iemand met een megafoon op waarmee meer mensen van de aanwezigheid van de nazi’s op de hoogte gebracht konden worden.

De ME liet de nazi’s met een stadsbus afvoeren, tot grote vreugde van (een groot deel van) het uitgaanspubliek en de boze krakers die inmiddels opgetrommeld waren. Het schijnt dat de nazi’s naar Schiphol afgevoerd zijn. Het heeft niet tot konfrontaties hoeven komen.

[squat!net]