Kraak in Zeist

  Kraak in Zeist


Sinds gisteravond 28 augustus 2001 is de witte villa aan de woudenbergseweg, tegenover “Fout London” gekraakt. Het was in krakerskringen allang bekend dat dit pand leeg stond omdat het pal naast het voormalige Mononom terein lag. De eigenaar Bakker, tevens eigenaar van het hotel aan de overkant probeerde de deur nog in te trappen. Maar dit lukte hem niet voordat de politie ter plekke kwam.

Twee jaar geleden lukte het Bakker en zijn hotelpersoneel wel om twee wildkrakers uit het pand te zetten. Van een beetje geweld zijn dit soort kapitalisten nooit vies. (zie de terreinkraak aan de lieflandlaan in Utrecht).

Gisteravond laat is de verantwoordelijke officier van justitie nog uit z’n bed gebeld. En vanmiddag vertelde ‘n kersverse bewoner dat er een positieve uitspraak was.

Bakker ligt al jaren overhoop met de gemeente Zeist over te bouwen Luxe-apartementen.

Amro


Tags: