Zondag 22-7 aktie ivm politierepressie genua, verzamelen op het Spui te Amsterdam

  Zondag 22-7 aktie ivm politierepressie genua, verzamelen op het Spui te Amsterdam


PERSBERICHT 21-7-2001 Demonstrant vermoord in Genua Aktie tegen repressie in Amsterdam

Verzamelen zondag 22-7 om 15.00u op het Spui voor een tocht en bloemenlegging bij het italiaanse consulaat aan de Herengracht.

Zondag 22-7 zullen mensen demonstreren bij het Italiaanse consulaat. Reden hiervoor is het toenemende geweld van overheidszijde bij top-bijeenkomsten. Voorbeelden hiervan zijn de honderden ongegronde arrestaties en het neerschieten van drie demonstranten in Göteborg. Vrijdag 20-7 schoot de politie in Genua Carlo Guiliani dood. Op zaterdag 21-7 werd een demonstratie van 200.000 mensen aangevallen door de politie met traangas en charges. We zijn woedend! Maar niet echt verbaasd.

De elites in de rijke landen, zoals De Europese Unie/Fort Europa en de VS zijn schuldig aan vele doden iedere dag. Door de schuldenlast sterven duizenden per dag. Door het uitsluiten en terugsturen van vluchtelingen zijn volgens de antiracisme organisatie United in Europa al 2000 doden gevallen. En vrijdag is dan een demonstrant die tegen deze misdaden protesteert doodgeschoten.

De G8 kunnen niet meer bijeenkomen zonder draconische veiligheidsmaatregelen voor zichzelf te treffen. Dat tweehonderdduizend mensen zich niet af laten schrikken door het politiegeweld dat mediamagnaat Berlusconi en zijn (post?) fascistische coalitiegenoten organiseerden is heel erg toe te juichen.

We zijn hier omdat iedereen die zich kritisch opstelt getroffen kan worden door repressieve maatregelen. Voorbeelden hiervan zijn de eurotop in Amsterdam 1997 of het gewelddadig verbieden van protest tegen het zweedse politiegeweld in Den Haag afgelopen juni. De staat verdedigt belangen van bedrijven en juist daartegen verzetten steeds meer mensen zich.

Wij willen niet leven in steeds meer door het bedrijfsleven bepaalde en vervuilde wereld. We willen niet dat mensen, vrienden van ons, illegaal verklaard en gedeporteerd worden. We willen werken naar vermogen en nemen naar behoefte. We proberen alternatieven voor kapitalistische verhoudingen op te bouwen in bijvoorbeeld collectief beheerde eetcafes en politiek culturele centra. Daarnaast demonstreren we tegen kapitalisme , racisme en fascisme, homohaat en patriarchaat (mannendominantie).

Stopt de repressie

meer informatie:

http://italy.indymedia.org/

[squat!net]


Tags: