Kortgeding Koopvaardijweg te Nijmegen

  Kortgeding Koopvaardijweg te Nijmegen


Er is afgelopen dinsdag een kort geding geweest tegen de krakers van een Pand aan de Koopvaardijweg te Nijmegen.
De krakers waren hiervan niet op de hoogte gesteld, aangezien de deurwaarder de dagvaarding bij de buren in de bus heeft gegooid (ander pand, ander huisnummer).
het pand zelf is niet te missen, het gaat om een bedrijfspand, met een grote loods erbij, er is duidelijk een brievenbus, een grote deurbel (15cm doorsnee) en duidelijk zichtbaar een huisnummer, wat de deurwaarder bij de buren deed is een grote vraag…
De dagvaarding stond afgelopen zaterdag in de gelderlander, maar daar zijn ze pas gisteren achtergekomen.
Aangezien er dus geen verweer was van de krakers (die nergens vanaf wisten) was de uitspraak gisteren : 24 uur na betekenis van het vonnis.
Is er hier sprake van een procedurefout, of moeten krakers elke dag de krant lezen op dagvaardingen??

Er is een infonr om de krakers te steunen en/of om tips te geven.

Bel Karel op : 06-15454566

hieronder de krantenberichtjes uit de gelderlander:

Uit de gelderlander van 03-05

Rechtbank: krakers snel eruit

Door onze verslaggeefster
NIJMEGEN – De krakers die sinds eind maart in een bedrijfspand aan de Koopvaardijweg op het industrieterrein in Nijmegen wonen, moeten daar zo snel mogelijk weg. Dit heeft de president van de rechtbank in Arnhem gisteren besloten.
Dinsdag diende er een kort geding van de eigenaar van het pand tegen de krakers. Hij heeft de bedrijfsruimte en naastgelegen woning verkocht aan iemand die daar binnenkort een autoschadeherstelbedrijf wil beginnen. Dit kan alleen als de krakers weg zijn. De rechtbankpresident achtte dit aannemelijk en de krakers moeten het pand binnen 24 uur na betekening van het vonnis leeg en ontruimd achterlaten. Anders wordt de politie hiervoor ingeschakeld. Het vonnis geldt voor een jaar, zodat herkraken na leegstand niet mogelijk is. De krakers waren niet op de zitting aanwezig

Uit de gelderlander 02-05

Krakers moeten weg voor autobedrijf

Door onze verslaggeefster
NIJMEGEN – De krakers die momenteel verblijven in een bedrijfspand aan de Koopvaardijweg op het industrieterrein in Nijmegen, moeten daar weg. Althans dit eiste de voormalige eigenaar van het pand gisteren in een kort geding voor de rechtbank in Arnhem. Hij heeft het pand verkocht en de nieuwe eigenaar wil zo snel mogelijk verhuizen.
Koopvaardijweg 7-9 bestaat uit een bedrijfspand met woonhuis. Het woonhuis wordt al enige tijd verhuurd. In het bedrijfspand was tot begin 1999 een veevoederoverslag en opslag gevestigd. Het duurde enige tijd om de inboedel van het bedrijf te ontmantelen, maar medio 2000 kwam het leeg te staan. Sinds het begin van vorig jaar werd al naar een huurder of koper van het pand gezocht. De bedrijfsruimte werd vorige maand gekocht door een man die er een autoschadeherstelbedrijf in wil beginnen. Net een week daarvoor hadden krakers hun intrek genomen.
‘Met de huurder van het woonhuis is een overeenkomst gesloten, we kunnen er wel naar toe verhuizen’, verklaarde de nieuwe eigenaar gisteren voor de rechtbank. ‘Maar we willen ook zo snel mogelijk het bedrijf opzetten en daarvoor moet het leeg zijn.’
De president van de rechtbank liet gisteren al weten het aannemelijk te vinden dat de eigenaar het pand nodig heeft. Vandaag zal hij de toewijzing schriftelijk bevestigen.

[squat!net]


Tags: