Villa Kraaksteen ONTRUIMD !@?!

  Villa Kraaksteen ONTRUIMD !@?!


Politie Nijmegen begonnen met ontruiming Villa Kraaksteen

07:30

NIJMEGEN (ANP) – De politie in Nijmegen is vrijdagmorgen om zeven uur begonnen met de ontruiming van Villa Kraaksteen, een groot kraakpand aan een drukke doorgaande weg. De bewoners, die niet vrijwillig wegwillen, hebben het kraakpand de afgelopen weken gebarricadeerd.

Villa Kraaksteen, een voormalig faculteitsgebouw van de Katholieke Universiteit Nijmegen, is sinds januari 1999 gekraakt. Daarvoor stond het gebouw al jaren leeg. Het pand is eigendom van een plaatselijke belegger, die er studentenappartementen wil bouwen. Daarvoor kreeg hij echter geen toestemming van de gemeente. Sinds 1996 lag de verbouwing stil.

De eigenaar spande vijfmaal een kort geding aan om de krakers uit het gebouw te krijgen. Pas op 9 maart gaf de Arnhemse rechtbank daar toestemming voor. De projectontwikkelaar heeft de krakers andere woonruimte aangeboden. De krakers weigeren die.

[squat!net]


Tags: