Kraken in Hoorn

  Kraken in Hoorn


Bovenwoning in Hoorn gekraakt. In Hoorn hebben wij krakersters op dezelfde dag als de herdenking van de FebruariStaking 25 feb. een bovenwoning gekraakt. Na een mislukte kraak aan het Keern enkele weken daarvoor lukte het aan het Nieuwe Noord (binnenstad) wel. De woning stond volgens de buurt al zeker twee jaar leeg.

De smeris kwam na herhaaldelijk bellen eindelijk leegstand konstateren. Ze probeerden de krakersters onder druk te zetten door te stellen dat kraken verboden is en dus strafbaar. Op die manier stelde de smeris dat ze het recht hadden om een naam te krijgen. De krakersters gaven aan dat kraken niet strafbaar is en zij volledig in hun recht staan, waarop de smeris vertrekt.

Na twee dagen krijgen we een oprotbrief van de eigenaar, Leon Properties BV een damesmode zaak die onder de woning zit. Deze wordt door een deurwaarder op agresieve wijze aangeboden. De man slaat met een zwaar voorwerp op de deur en probeert zo toegang tot de woning te krijgen. Dit lukt hem niet, waarna hij de brief onder de deur schuift. Een van de krakersters die vanuit een raam boven de boel in de gaten houdt wordt hierna door de reeds gereed staande knokploeg uitgelachen. We zijn nu drie weken verder en er is niks meer gebeurt. De buurt is erg blij met de kraak en van de eigenaar hebben we na de oprotbrief ook niks meer gehoord.

Kraakgroeten,

DeNN15.

[squat!net]