Open brief Ostadestraat 311

  Open brief Ostadestraat 311


zie verder: http://squat.net/nl/news/vanostia200201.html http://squat.net/nl/news/epilepsvanostade250201.html http://squat.net/nl/news/herkraakostia250201.html http://squat.net/nl/news/ostadeherkraak250201.html Amsterdam, 25-2-01

Dinsdag 20 februari l.l. werd het gekraakte pand aan de van Ostadestraat 311 ontruimd. Voordat het pand gekraakt werd had het vier jaar leeg gestaan, van binnen was het pand volledig uitgesloopt. Op 23 juli 2000 betrokken wij het pand en begonnen met het opknappen ervan. We bouwden muren, een badkamer, een keuken en legden elektriciteit aan. Wij wilden het pand niet claimen als ons bezit noch het pand voor onszelf houden. Wij wilden het juist open stellen voor een ieder die wilde meebouwen, werken en genieten in dit pand.

Toen wij hoorden dat het pand ontruimd zou worden, besloten wij dat wij ons geweldloos zouden verzetten. Wij hebben dan ook geen geweld gebruikt, dus ook nergens mee gegooid, laat daar geen twijfel over bestaan.

Een van de bewoners van het pand is tijdens de ontruiming buiten gebleven. Hij wilde niet gearresteerd worden omdat hij epilepsie heeft. Op straat heeft deze persoon zijn ongenoegen verbaal geuit.

Toen de ME arriveerde vielen zij de mensen op straat aan. Met een paar gewelddadige charges werden sympathisanten, buren en honden van de straat geslagen.

In de tweede charge werden twee mensen gearresteerd, een van hen was onze vriend die epilepsie heeft (NN F). In het huis werden nog eens negen mensen aangehouden.

De volgende dag werd iedereen behalve NN F vrijgelaten. NN F wordt vastgehouden tot aan zijn rechtszaak op woensdag 28 februari. NN F werd eveneens als de andere arrestanten zeer grof en gewelddadig behandeld bij zijn vervoer na zijn arrestatie.

Wij willen: ·De onmiddellijke vrijlating van NN F; ·Het intrekken van de aanklachten tegen de mensen die op straat zijn opgepakt; ·Dat de politie in het openbaar uitlegt waarom zij met geweld op een geweldloze actie hebben gereageerd; ·Vrijheid van meningsuiting op straat; ·Een onafhankelijke en gedegen verslaggeving door de pers.

Een groep krakers zonder dak

El pasado Martes 20 de Febrero desalojaron la Kasa okupada en van Ostadestraat 311. Llevaba 4 anhos destruida por dentro. Entramos el 23 de Julio y comenzamos a construir paredes, poner electricidad, banhyo, cocina,… No queriamos la propiedad de la casa ni un uso restringido para nosotros, sino que esa kasa fuera de todo el mundo que quisiera crearla y disfrutarla. Decidimos que el desalojo fuera no violento por nuestra parte. No tiramos ni siquiera confeti o globos para que no hubiera duda. Un okupante de la kasa se quedo fuera para no ser arrestado porque sufre de epilepsia. En la calle no se quedo callado ante la expliacion, parodiando pacificamente el desalojo. La policia antidisturbios llego violentamente, golpeando a gentye que nos apoyaba, vecin@s, perr@s,…En la segunda carga arrestaron a dos personan, una de las cuales era el chaval epileptico, y en la kasa arretaron a nueve. Para el dia siguiente todos menos NNF, como se conoce en anonimo al chaval que parodiab, fueron liberados. NNF se quedara en prision hasta el dia del juicio el miercoles 28 de Febrero. Al igual que la gente en la calle, y dos okupas que estaban en el tejado, NNF fue golpeado en sus multiples traslados de prision en prision. Exigimos: · Inmediata liberacion de NNF · Retirada de los cargos de violencia callejera · Explicacion publica por parte de la policia, de por que responde con violencia desmesurada ante la actitud pacifica de la gente en el desalojo · Libertad de expresion en las calles · Informacion de calidad e imparcialidad de los medios de comunicacion

Van ostadestraat 311

[squat!net]