Kraak in Delft

  Kraak in Delft


Zondag 21 januari werd het pand aan de Koornnmarkt 76, eigendom van Rimag BV, gekraakt. Deze BV bezit nog een hele rits panden in Delft.

De kraak verliep soepel, en hoewel de politie snel ter plekke was zat er al een nieuw slot op de deur en stonden 2 krakers buiten met de brief te wachten. Hiermee was de kraak een feit en kon de politie niets anders doen dan leegstand constateren en het besluit van de O.v.J. afwachten.

De politie was met 4 auto’s ter plekke en begon over heterdaad; “De buurvrouw heeft het gezien, zij heeft ons gebeld en dus is het heterdaad”.

Ook het feit dat er iets vernield was (het slot), kon toch echt niet. Ondanks dat een kraker zich probeerde op te offeren door te verklaren dat hij de vernieling had gepleegd, en de politie haarfijn was uitgelegd dat het geen heterdaad was en dat ontruimen daarop, of op vernieling juridisch niet kan wilde de politie koste wat kost niet normaal doen: “we kennen jullie axies (zwarte madonna, BB) onderhand wel”

Nadat de politie had toegezegd overleg met buro af te wachten en met 2 agenten leegstand te constateren, werd de deur open gedaan. Hierop werd iedereen gearresteerd.

De aanklacht is “vernieling van danwel openbare geweldpleging in vereniging tegen een slot”, iedereen heeft een dagvaarding meegekregen en de rechtszaak dient ergens in april.

[squat!net]