Polderdistrict en krakers in gesprek

  Polderdistrict en krakers in gesprek


Polderdistrict en krakers in gesprek

Door onze verslaggeefster

NIJMEGEN – De krakers van het voormalige gemaalwachtershuis en eigenaar polderdistrict Groot Maas en Waal hebben gisteren een gesprek gehad over de actie. Directeur J. Knoops van het polderdistrict heeft de krakers uitgelegd dat er een particuliere koper voor de woning is en dat verkoop lastig is als het pand gekraakt is. De krakers juichen het toe dat het pand een particuliere woonbestemming behoudt, maar willen niet op staande voet vertrekken.

Het gemaalwachtershuis naast het Hollandsch-Duitsch Gemaal aan de Ubbergseweg in Nijmegen werd zondag gekraakt door drie mannen die er in willen wonen. Het polderdistrict is verbaasd over de kraak omdat het pand binnenkort verkocht wordt en nog geen jaar leeg staat.

‘We hebben zelfs al een voorlopige koopovereenkomst gesloten’, zegt Knoops. Hij zegt ook de indruk te krijgen met een serieuze groep krakers van doen te hebben. ‘Zij maken zich zorgen over leegstand en wij willen er alles aan doen om er snel mensen in te laten wonen. Ik denk dat er een redelijk gesprek gevoerd kan worden.’

Hij wil de toekomstige koper benaderen om te kijken hoe deze over de actie denkt.

De krakers willen ook graag met de potentiële koper praten. ‘Er moet veel verbouwd worden en daar moeten vergunningen voor aangevraagd worden. Dat kan wel even duren. Wij willen niet weg om het huis vervolgens weer een tijd leeg te laten staan’, zegt kraker Ruud.

Het polderdistrict bekijkt naast de gesprekken met de krakers de juridische weg om het pand terug te krijgen.

de buurtbrief
eerste krantenartikel
squat.net/nijmegen

[squat!net]