Prinsengracht 455 wordt morgen weer verlaten

  Prinsengracht 455 wordt morgen weer verlaten


Het pand Prinsengracht 455 werd op oudejaarsdag 2000 gekraakt. Al heel snel kwam de eigenaar op de proppen met een koopkontrakt; de levering zou op 6 januari plaatsvinden aan iemand die er daadwerkelijk zou gaan wonen.

Het pand was al enkele jaren geleden gekraakt. Toen vertrok men omdat er bouwaktiviteiten zouden zijn. De laatste tijd gebeurde er ogenschijnlijk niets in het pand.

Omdat niets erop wees dat dit koopkontrakt fake was, hebben de bewoners toegezegd morgen te zullen vertrekken ondanks het ontbreken van strafrechtelijke ontruimingsgronden. Via de leegstandswet had de eigenaar overigens wel een ontruimingsvonnis kunnen verkrijgen als koper zich aan het koopkontrakt zou willen hebben houden ondanks vertraging van de levering.

Koper is een partikulier die het pand zelf wil bewonen. De krakers behoren tot de groep van oorspronkelijk ongeveer driehonderd mensen die burgemeester Patijn als afscheidje aan Amsterdam de laatste drie maanden heeft laten ontruimen.

Bijwerking: het pand is vandaag (2-1-00)inderdaad verlaten

[squat!net]