Ungdomshuset verkocht aan schimmig bedrijf

  Ungdomshuset verkocht aan schimmig bedrijf


Dit bericht over Ungdomshuset in Kopenhagen is gebaseerd op de nieuwsbrief van Motkraft. Daarvan staat de tekst geheel onderaan.

de site van het bedreigde voormalige kraakpand is te vinden op http://www.ungeren.dk/

Donderdag 16 november is besloten dat de gemeente Kopenhagen het Ungdomshus zou verkopen. Koper is een advokaat die handelde voor Human A/S.(A/S is zoiets als BV). De onderhandelingsgroep van het Ungdomshus is er tot nu toe niet achter gekomen wat de nieuwe eigenaar met het pand wil. De eigenaar heeft echter gesteld dat ze het pand hebben gekocht om nieuwe konfrontaties te voorkomen. Ook is gezegd dat het pand op de een of andere manier kan blijven funktioneren als vrijplaats voor jongeren (op de site van ungdomshuset zelf staat dat volgens de advokaat de intentie van de koop door een groep individuen is om jongeren een plek te geven waar ze zelf invloed op de toekomstige ontwikkelingen kunnen uitvoeren. bron www.ungeren.dk, Ox). Een ontmoeting tussen de mensen van ungdomshuset en de advokaat hebben nog nergens toe geleid. De eis van het ungdomshus om een driehoeksonderhandeling aan te gaan tussen de nieuwe eigenaren, gemeente en het ungdomshus is afgewezen door de advokaat. de nacht na de verkoop is het huis van de advokate gesaboteerd. De deur is geverfd en ze werd de hele nacht wakker gehouden door aanbellende jongeren. toen ze de volgende dag bij haar nieuwe eigendom wilde komen werd ze weggestuurd door de gebruikers en kreeg ze na een korte diskussie water over zich heen. Nat en koud vertrok ze.

Iedereen wordt opgeroepen zich klaar te houden. Het pand wordt op 1-12 overgedragen. Tot nu toe heeft alleen de advokaat geidentificeerd en heeft de Danske Bank voor de hypotheek gezorgd. De jacht gaat verder, alleen de fantasie bepaalt de grenzen.

meer info op http://www.ungeren.dk/

abonneren op de motkraft nieuwsbrief (zweedstalig) kan via http://www.motkraft.net/

Voor eerdere berichten over Ungdomshuset op [squat!net] in het nederlands, deens en engels, zoek via http://squat.net/tools/op ‘ungdomshuset’

——————————— 4. Ungdomshuset i Köpenhamn sålt ———————————

Torsdagen 16 november beslöt Köpenhamns stadsfullmäktige att

sälja Ungdomshuset på Jagtvej 69 i Nörrebro, Köpenhamn. Huset köptes av en mystisk advokat som står som front för ett lika mystiskt företag med namnet Human A/S. Det har inte varit möjligt för Ungdomshusets förhandlingsgrupp att få reda på vad de nya ägarna vill med huset. De har dock sagt att de köpt huset för att komma ifrån våldsamma konfrontationer och att huset även i fortsättningen, på en eller annan måtta ska fungera som en

fristad för unga. De få möten som hållits mellan advokaten och husets användare har inte resulterat i något konkret och de krav som husets användare har ställt om bland annat treparts- förhandlingar mellan kommunen, huset och de nya ägarna samt att stormötet fortfarande är högsta beslutande organ har helt avvisats av advokaten. Dagen efter Ungdomshuset sålts fick advokaten sin bostad i Nordsjælland saboterat: dörren blev nedmålad och hon hölls vaken hela natten av arga ungdomar som ringde. Då hon dagen efter kom upp för att se sitt nyköpta hus blev hon avvisad från platsen av användarna, och efter en kort diskussion utanför huset fick hon en hink vatten hällt över sig och fick dra därifrån blöt och kall. Alla som stödjer Ungdomshuset uppmanas att hålla sig redo, då huset ska överlämnas redan den 1 december. Hitintills är det bara advokaten som är identifierad av köparna och Den Danske Bank som har stått för det ekonomiska lånet. Jakten går vidare och bara fantasin sätter gränserna.

Mer information finns på www.ungeren.dk

/Ungdomshuset

verbeteringen in de vertaling zijn welkom!

[squat!net]