Zondagse kraken verplaatst naar zaterdag

  Zondagse kraken verplaatst naar zaterdag


Omdat zondag, morgen, de demonstratie tegen de vertrutting van Am’dam, het kapitaal en weet ik wat allemaal (maar in ieder geval voor het entrepotdok) om 14.00 uur aanvangt vanaf de Dam, zijn de traditionele zondagse kraken naar vandaag zaterdag verplaatst.

Er werd onder andere een herkraak gedaan door kraakspreekuur west. Het ging om de Jan Hanzenstraat 80 & 82. Eerder was dit in gebruik als naaiatelier. Toen deze de panden verliet, doken er krakers in. Zij hebben zich in de tijd die volgde laten wegterroriseren door een knokploeg die toch nog wat belangetjes had bij de leegstaande ruimtes.

Bij deze kraak doken dan ook buurtbewoners op die hiervoor waarschuwden. De krakers zeggen echter hierop voorbereid te zijn. Het naaiatelier is ondertussen ook bij de Kamer van Koophandel van dit adres uitgeschreven, dus hopelijk hoeven de hedendaagse krakers zich niet te verweren tegen al te brede lui.

De door het kraakspreekuur West gebelde politie vond ook dat de ruimtes niet in gebruik waren. Een aan hen aangeboden poster voor de aankondiging van de demonstratie van morgen werd geweigerd. Ze zouden toch wel komen.

de overige kraken moeten nog komen of er is nog geen verslag van.

Een nederlandstalig nieuwsoverzicht is te vinden op squat.net/nl/news/, maar vergeet ook niet bij de andere talen te kijken. zo staat de BAM-op-de-DAM aktie al wel beschreven in de Duitse nieuwssektie

[squat!net]