De Wereldkampioen ontruimen komt naar Amsterdam.

  De Wereldkampioen ontruimen komt naar Amsterdam.


Op dinsdag 3 oktober zullen James D. Wolfensohn (president Wereldbank) en vele andere prominente vrij handel-fans bijeenkomen in het Auditorium van de Universiteit van Amsterdam. Daar organiseert het Amsterdam Institute for International Development (aiid.org) een conferentie met de pakkende naam: Wold Poverty, A challange for the private sector. Wolfensohn zal spreken om 09.00 terwijl zijn colega minster Evil Herfkens om 10.00 haar praatje afdraait. Ook daarna zal het Auditorium nog lang lang het terein blijven van stropdassen die geloven in de mythe van ‘kapitalisme met een sociaal gezicht’.

De wereldbank is door alle ‘Strucurele aanpassingsprogramma’s’ (SAP’s) direct verantwoordelijk voor de ontruiming van duizenden mensen wereldwijd. Bijvoorbeeld een aantal grote dam-projekten waarbij de bevolking onder leiding van de wereldbank zijn ‘verplaatst. Reden genoeg dus om er iets leuks mee te doen.

Of dit iets te maken heeft met de geruchten dat de eerder aangekondigde ontruimingsgolf niet doorgaat is niet bekend.

Het programma loopt van 3-6 oktober is een intitiatief van de UVA en de VU en de Wereldbank.

Informatie van het platform Stank voor Bank en meer informatie over Wolfensohns uitstapje naar Amsterdam, zie: http://huizen.dds.nl/~stank email: stank [at] dds [dot] nl

[squat!net]