Amstel 145 vanochtend uitgebrand, 1 zwaargewonde

  Amstel 145 vanochtend uitgebrand, 1 zwaargewonde


Vanochtend heeft er een brand gewoed in het kraakpand Amstel 145. Een bewoonster is van drie-hoog uit het raam gesprongen en ligt nu met zware verwondingen in het ziekenhuis. Voor zover bekend zijn er verder geen gewonden.

Het monumentale hoekpand Amstel 143 is niet door de brand beschadigd. Aan dit pand hing een spandoek met de tekst ‘En zo gaat Amsterdam naar de klote’, hierbij doelend op de sloopdrift van luxe-appartementenbouwers die ook dit hoekpand plat willen gooien. De filmende pers liet zich de kans niet ontgaan om dit spandoek in kombinatie met het zwartgeblakerde buurpand te filmen.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. Aangezien de deur op de begane grond tegen intimidaties van de eigenaar gebarrikadeerd was, moesten de bewoners vluchten via een gat in de muur naar het buurpand.

Eerder heeft de eigenaar gepoogd beide panden eigenhandig te ontruimen. Door kordaat optreden van sympathisanten is dit voorkomen. De eigenaar heeft echter wel kans gehad zware vernielingen aan het interieur aan te richten.
Meer over deze zaak vind je hier

Burning AmstelBurning AmstelBurning Amstel

[squat!net]