herkraak Uppsalalaan 6 Utrecht

  herkraak Uppsalalaan 6 Utrecht


Verslag kraak Uppsalalaan 6

Donderdagavond hebben wij de Uppsalalaan 6 te Utreg wederom in gebruik genomen. Dit heuglijk feit deed zich reeds in dec ’99 voor, toen kwam echter aan het licht dat het pand pas sinds 1 juli 1999 leegstond. Vol zelfvertrouwen braken wij de deur dus weer open om exact dezelfde rommel van de Universiteit aan te treffen. Dit werd de volgende ochtend opgehaald, wat uurtjes later kwam de smeris. ‘s Middags kwamen ze weer : Negatieve uitspraak! 1) Het pand zou in gebruik zijn : opslag (deze opslag is echter onzin, in een woonhuis en nooit door de smeris gezien : zij gaan totaal van het verhaal van de Universiteit uit, zonder controle) 2) In de zeer nabije toekomst zouden er plannen zijn voor het realiseren van appartementen : wat heeft dat met art. 429/138 te maken ?! We gaan niet weg! Een kort geding kan pas maandag worden opgestart en de smeris wilde om 16:30 ontruimen, even wat stress, snel nog barricaderen, maar zo rond 19:00 kwam de smeris : ze wachten (waarschijnlijk) tot het kort geding, in ieder geval tot maandag.

Meer nieuws volgt!

Springstof