PERSBERICHT GRATIS=GOED

  PERSBERICHT GRATIS=GOED


Gisteren kregen de gebruikers van het Hoogstraat Complexje in Groningen te horen dat ze binnen 48 uur het pand moeten verlaten. Hieronder volgt het persbericht.

PERSBERICHT GRATIS=GOED PERSBERICHT GRATIS=GOED

De uitspraak in het kort geding van speculant Harry Böschen, directeur van Wille Vastgoed BV, tegen “hen die verblijven in de Hoogstraat 1-5” zal niemand verbazen. Al jaren voert de gemeente Groningen een actief anti-kraakbeleid. Hier word je zelfs in de rechtszaal mee geconfronteerd.

Eén handtekening onder een huurcontract is genoeg om een hele groep mensen binnen 48 uur te laten verhuizen. Toevallig is deze handtekening gezet twee dagen voordat wij het pand in gebruik namen, dat twee jaar leegstond.

Maar een goede buur is beter dan een verre speculant!

Met bakbrommers en fietstassen vol spullen kwamen de afgelopen week mensen langs om onze weggeefwinkel te ondersteunen. Kennelijk is er een draagvlak voor een vrijplaats waar dit soort initiatieven ontplooid kunnen worden.

Zaterdag 24 juni houden wij een feestelijke optocht met een mobiele weggeefwinkel zodat alle stadjers kennis kunnen maken met het “gratis=goed” principe.

IDEEËN ONTRUIMEN NIET, DE WEGGEEFWINKEL GAAT DOOR.

Komt allen om 16.00 naar het Hoogstraat Complexje, Hoogstraat 3-5 in Groningen!

[squat!net]