huisvestingsdemonstratie in Oslo eindigt bij het koninklijk slot

  huisvestingsdemonstratie in Oslo eindigt bij het koninklijk slot


Vandaag vond er een huisvestingsdemonstratie plaats georganiseerd door boligaksjonen 2000. Deze aktiegroep heeft door middel van kraken het al jaren nijpende huisvestingsprobleem in Oslo onder de politieke aandacht gebracht. Vooralsnog heeft dat er slechts toe geleid dat een ontruiming van een kraakpand aan de Hausmannsgate 40 door de regerng is stopgezet. Andere panden zijn wel voor de bijl gegaan en de woningmarkt is Oslo is overgeprivatiseerd. Dit leidt tot huurprijzen van vaak wel 2000 nlg voor een gewoon appartement.

De demonstratie werd begeleid door de politie die braaf voorop liep naar het afgesproken eindpunt. De demonstranten echter liepen rechtdoor naar het koninklijk slot om te pleiten voor betaalbare woningen in dit enorme pand. Binnen een mum van tijd zag het zwart van de politie met reluitrusting. De demonstranten hadden hun lol weer gehad en taaiden af.

Boligaksjonen kondigt aan voordat de winter invalt nog panden te gaan kraken. Leegstand en woningzoekenden genoeg…

[squat!net]