kraaknieuws Utrecht & Amsterdam

  kraaknieuws Utrecht & Amsterdam


  Amsterdam-Noord

deze week bleken er ineens krakers opgedoken te zijn op het industriegebied achter de Shell in Amsterdam-noord. Een van de krakers zat er al een maand, maar had versterking gekregen van kollega’s toen het stadsdeel plots het door hem bewoonde gedeelte sloopte. Daarna zijn de twee loodsen erachter ook in gebruik genomen. De lokatie is de Asterweg, een dwarsstraat tussen Distelweg en Grasweg. Enkele bedrijven in de omgeving moeten binnenkort vertrekken. Het stadsdeel zou een weg over het terrein willen aanleggen, maar over de begindatum van de werkzaamheden bestaat onduidelijkheid. Vlakbij deze loodsen werd eerder een pand van de shell aan de grasweg gekraakt met een enorme lap grond.

squat!net-nieuwsdienst

en uit de springstof:

  Utreg

Kraak Klein geertekerkhof 1A —————————- Op een gure voorzomeravond kwamen we tesamen om ons te hergroeperen, waarna we koers zetten richting Klein geertekerkhof. Onderweg vormden we een bonte stoet vol chaoten, autonomen, crusts en andere vaagheden. Vastberaden, en zonder enige twijfel wisten we al snel ons doel te bereiken. Alwaar als een echte circusact enkele breekstaven te voorschijn werden getoverd, die al snel een gesloten deur tot een nieuwe ingang veranderden. Hierachter is een waar paleisje te vinden dat je terug brengt tot in het begin van de 19e eeuw. Klein geertekerkhof is weer toegevoegd aan het utregse woningbestand, net zoals we het graag gezien hadden. Maandagmiddag volgde al snel de, verwachte, positieve uitspraak. En is nu het moment aangebroken om eens lekker de handen uit de mouwen te steken. Het pand is eind 1998 via een zgn. erfpachtconstructie verkocht door de gemeente aan een particulier. Samen wilden deze twee er een gigantische glazen flat voor in de plaats zetten, om hierin dure, luukse appartementen te realiseren. Dit plan is gelukkig recent afgeketst. En het duurt nog wel een tijdje voor ze een goed alternatief gevonden hebben. Gelukkig voor ons. Ondertussen laat Mitros andere panden in de nabijheid van het hof zwaar verkrotten, en worden er hier en daar ook al tijdelijke contracten afgesloten! Meer nieuws volgt.

Springstof: Weekblad van de Utregse explosieve opruiingsdienst

K o p ij : Maandag 14:00 – 17:00 op Lauwerecht 55 Telefono : 030-2715483 Fax : 030-2721532

[squat!net]