actietjes tegen ontruiming entepotdok

  actietjes tegen ontruiming entepotdok


zojuist ontvangen persbericht:

Hedenavond is het Amsterdamse stadhuis door ons bekogeld met enkele tientallen verfbommen. Reden hiervoor is de keuze de de gemeente gemaakt heeft voor het dagvaarden voor ontruiming van de gebruikers en bewoners van ‘De Kalenderpanden’. Het huidige gebruik van de panden voegt meer toe aan Amsterdam.

De gemeente Amsterdam wil het terrein waarop de ‘Kalenderpanden’ staan, graag voor veel geld verkopen aan een projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar is van plan luxe appartementen te bouwen met behulp van bouwbedrijf B.A.M. Volgens ons zijn er betere alternatieven denkbaar zoals het legaliseren van het hedendaags gebruik. De B.A.M. (landelijk actief), kan ook binnenkort een bezoek van ons verwachten.

Eerder hebben wij al een aantal lege winkelruimtes van makelaar Boer Hartog Hooft beszocht en volgeplakt met posters. Ook is het Amsterdams stadhuis met een leus versierd. U zult nog meer van ons horen.

De gekraakte panden aan het Entepotdok moeten blijven omdat hier een uitgelezen mogelijkheid ligt om de door henzelf geschapen betaalbare werk- en woonruimtes te behouden. ___ In en rond het Entrepotdok werken mensen die hun authentieke ideeen wensen te verwezenljken. Men kan dit spelen in de marge noemen, maar ook zou men het kunnen zien als de broodnodige innovatieve creativiteit die nodig is om de cultuur levend te houden.

De kalenderpanden: http://squat.net/entrepotdok/

Stijdbare groeten,

Actiegroep ‘Geen gefok met ‘t Entrepotdok’

Wij wensen alle anderen die dit soort kleine acties hebben uitgevoerd en dit niet naar buiten hebben gebracht veel succes bij hun verdere activiteiten.

[squat!net]