krakers verlaten gekraakte deel Stadhuis Amsterdam

  krakers verlaten gekraakte deel Stadhuis Amsterdam


het om kwart voor vijf gekraakte gedeelte van de Stopera is vlak voor acht uur verlaten. De krakers namen genoegen met enkele gesprekken met raadsleden en een wethouder, waardoor het karakter van de aktie veranderde van kraak naar bezetting.

In eerste instantie was het de bedoeling een infopunt voor het Entrepotdok te vestigen in deze ruimte. Dit onder het motto: ‘als de politiek het entrepotdok te ver vindt, komen we wel naar ze toe’.

Zowaar was o.a. gemeenteraadslid Auke Bijlsma bereid zijn oor te luister te leggen. Helaas hebben eerdere raadsadressen en inspraak van de entrepotdokbewoners en -gebruikers voorheen niet veel los gemaakt bij de politiek.

De kalenderpanden zijn geschikt bevonden in eerdere onderzoeken als betaalbare woon-werkprojekten. De gemeente Amsterdam heeft ervoor gekozen in zee te gaan met een projektontwikkelaar (B.A.M.) die aldaar veel te dure woningen wil bouwen.

Volgens geruchten zullen er nog meer akties gaan plaats vinden. Hieronder natuurlijk de demonstratie as. zaterdag om 14.00 op de Westermarkt

http://squat.net/entrepotdok/

[squat!net]