Knokploeg bedreigt Nijmeegse krakers met wapens.

  Knokploeg bedreigt Nijmeegse krakers met wapens.


TV Gelderland Teletekst bericht 28 Dec ’99

Nijmeegse krakers bedreigd

NIJMEGEN – De politie in Nijmegen stelt een onderzoek in naar de bedreigingen die maandagavond tegen een groep krakers geuit zijn.

Nadat de krakers maandagavond een leegstaand pand aan de Oude Kleefsebaan hadden betrokken, dreigde een man met twee honden ze nog dezelfde avond met een aantal bewapende vrienden het huis uit te zullen jagen.

De krakers maakten van die bedreiging melding bij de politie. De politie onderzoekt of de kraakactie een legale actie is en probeert na te gaan wie met geweld gedreigd heeft.

De Gelderlander dinsdag 28 december 1999

Pand aan Oude Kleefsebaan gekraakt

Door onze verslaggever BERG EN DAL – Een tiental krakers heeft gisteren het pand aan de Oude Kleefsebaan 154 in Berg en Dal bezet. Volgens een woordvoerder van de krakers was de woning al meer dan een jaar dichtgespijkerd. Een bijbehorende schuur is in gebruik bij de Stichting Hulpgroep Oost-Europa. Eigenaar van het complex en bijhorend bosperceel is een bosbouwbedrijf uit Aerdenhoudt. De krakers hebben gedurende de dag een aantal keren contact gezocht met de politie in Nijmegen, maar die vond het niet nodig poolshoogte te komen nemen.

Uiteindelijk is een delgatie van de krakers naar het politiebureau gegaan omdat zij bang waren voor een knokploeg.

[squat!net]


Tags: