Krakers Stationsplein verlaten pand voor f25.000,-

  Krakers Stationsplein verlaten pand voor f25.000,-


Per 1 december j.l. hebben de krakers van het Stationsplein in Nijmegen hun pand vrijwillig verlaten. Het pand dat op 27 maart ’99 werd gekraakt is eigendom van ‘van de Water BV’. Na de kraak hebben de krakers het pand behoorlijk uitgeleefd.

Tot onze verbazing waren de krakers plotseling verdwenen. Maar al langer deden er geruchten de ronde over een eventuele oprotpremie. Dat de krakers daar zelf nogal geheimzinnig over doen valt te begrijpen. Onlangs werd ons duidelijk dat zij maar liefst f25.000,- hebben aangenomen van de oude huurder. Die huurder, de Arbeidsvoorziening, was door het nog lopende huurcontract het pand verplicht uiterlijk 1 januari 2000 leeg op te leveren aan de eigenaar. De ‘krakers’ waren blijkbaar bereid hier vrolijk aan mee te werken. In het geheim werd een deal gesloten. De krakers zouden niet aansprakelijk worden gesteld voor de aanzienlijke schade die zij aan het pand hebben toegebracht en ze kregen daar ook nog eens f25.000,- voor.

Ze verlieten het pand vrijwillig en spraken met z’n tienen af tegen niemand iets te zeggen. Tot op heden hebben we nog niet kunnen merken dat er ook maar een gulden van het geld naar goede doelen is gegaan.

Welke idioot gaat nou kraken, sloopt het pand en wil er dan ook nog een keer financieel beter van worden. Misschien is het voor deze mensen een oplossing om als kraakwacht ergens in te trekken. Dan weet je tenminste meteen waar je aan toe bent.

Misschien later meer.

REAKTIE van een stationspleinkraker

[squat!net]


Tags: