zwitserland

  zwitserland


Geneve

Aankondiging demo en kraak

Op dinsdag 30 maart werd het kraakpand Willem Tell na twee manden kraakstatus ontruimd. Het pand, dat in eigendom is van de bank Credit Suisse, stond 7 jaar leeg. In het pand zat een kinderopvang, bibliotheek, een restaurant en vonden er punkkoncerten plaats. De krakers roepen op de banken aan te pakken. Verder is er een demonstratie met aansluitend een kraak op zaterdag 10 april 14.00u Jardin Anglais Geneve

Zuerich

Proces met ridicule eis

Op donderdag 8 april vindt er een proces plaats tegen twee krakers vanwege een kraak van het gebouw van Sihlpapier AG in de zomer van 1998. De onderneming eist van allebei een zescijferig schadebedrag en draait het proces om gevangenisstraf wegens huisvredebreuk. Het Sihlpapierterrein was vorige zomer gedurende een week gekraakt en werd zonder waarschuwing door de politie ontruimd. Het pand werd afgebroken om een herkraak te voorkomen. Het zijn de sloopkosten die men op de verdachten wil verhalen (!!!) Het proces is op Donderdag 8-4-1999 Kasernenstrasse 49

Zuerich

squatters embassy