Steun de arrestanten van de ontruiming van het Paard

  Steun de arrestanten van de ontruiming van het Paard


Paard-arrestante verhuisd naar Sevenum

Lawaaidemo op maandag en woensdag

Afgelopen dinsdag 13 juli zijn bij de ontruiming van vijf kraakpanden in totaal twaalf mensen aangehouden. De meesten zijn alweer vrij. De vier arrestanten van de ontruiming van het Paard van Amstel werden echter vastgehouden en afgelopen donderdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris. Zij worden beschuldigd van openlijke geweldpleging tegen personen (het gooien van stenen naar de politie en voorbijgangers) en moeten vrijdag 23 juli voorkomen middels de zogenaamde snelrechtprocedure. Donderdagavond werden ze overgebracht naar de penitentiaire inrichting in Lelystad (drie mannen) en het politieburo in Almere-stad (een vrouw). Zaterdag 17 juli is er vanaf Amsterdam een bus naar het smerisburo en de bajes gegaan om de de arrestanten een hart onder de riem te steken doormiddel van het maken van lawaai. De arrestanten in Lelystad hebben het in ieder geval gehoord. Ook op maandagavond de 19e en woensdagavond de 21e zal er weer een bus gaan vanaf het Entrepotdok 98. Je kan je voor deze bus opgeven door te bellen naar 020-4206645

Mensen kunnen ook naar de arrestanten schrijven: NN A Penitentiaire Inrichting Afdeling F18 Larserdreef 300 8233 HB Lelystad

NN B (=nieuw adres) Paterstraat 4 Evertsoord gemeente Sevenum 5977 NM Evertsoord

NN C Penitentiaire Inrichting Unit C2 Afdeling F18 Larserdreef 300 8233 HB Lelystad

NN D Penitentiaire Inrichting Afdeling F18 Larserdreef 300 8233 HB Lelystad

We zijn erg benieuwd naar de uitkomst van de snelrecht/kromspraakprocedure van vrijdag a.s., maar het ziet er naar uit dat justitie het gooien van stenen naar de politie een stuk ernstiger pneemt dan bijv. het jaren lang leeg laten staan, verkrotten en spekuleren van monumentale panden en het instand houden van de Amsterdamse woningnood door louche huiseigenaars. We roepen daarom iedereen op om de arrestanten te ondersteunen, door het sturen van post (brieven, kaartjes), het organiseren van lawaaidemo’s en wat mensen verder aan solidariteitsacties kunnen verzinnen.

De arrestantengroep is des middags bereikbaar op telefoonnummer 020-6790712. Ons werk kost helaas ook geld, daarom: stort op gronummer 7401796 ten name van M. Eringa te Amsterdam of deponeer gul in de bekende arrestantenpotjes op de bar van je lokale kraakzuiphol.

Het Paard van Amstel is overigens vrijdagavond door zo’n 80-100 mensen weer herkraakt en zal, volgens de politie, niet op stel en sprong ontruimd worden. Voor meer informatie over het paard, bezoek de digitale paardenstal op http://squat.net/paard

arrestantengroep/squamb