Repressie in het gekraakte dorp Sasé

 Repressie in het gekraakte dorp Sasé


Op het Spaanse platteland zijn veel dorpjes wegens de landbouwkrisis leeg komen te staan. Een van deze dorpjes is Sasé in de pyreneeen. De reden om deze dorpjes te kraken (meestal zijn ze erg ver weg) is om een alternatief leven op te bouwen en het historisch erfgoed te bewaren. Toen Sasé in januari 1996 gekraakt werd, werd er ook een behoud/herstelprojekt aan de provinciale regering voorgesteld.
Enkele maanden later hebben ze een ontruimingsbevel van de rechter gekregen. Na het bevel verhuizen de krakers naar het dorp Artosilla omdat de regering beloofd heeft een nieuwe plaats voor de bewoners te vinden. De belofte werd niet gehouden dus hebben ze het dorp Sasé herkraakt.

Op dit moment (vertaling dd. 12-98) is de situatie ernstig. Wegens de repressie van de politie en de Guardia Civil moeten de krakers zich in de bossen verbergen als de politie het dorp weer aan het vernielen is. De post wordt tegengehouden. Andere gekraakte dorpjes,


terug