Paard arrestanten veroordeeld

  Paard arrestanten veroordeeld


Vandaag, vrijdag de 23e, heeft het proces tegen de arrestanten van de ontruiming van het Paard van Amstel op 13-7 gediend. Doordat er nogal wat verklaringen waren van agenten (waarvan enkele zeker niet klopten)werden de 4 van de Amstel uiteindelijk veroordeeld tot vier weken met aftrek van voorarrest.

De leugens in de verklaringen van de agenten betroffen o.a. het feit dat een van de mensen binnen herkend zou zijn met bril op. De bebrilde jongen had echter tot vlak voordat de ME het pand betrad, zijn lenzen in.

De Officier van Justitie erkende dat kraken een ingeburgerd fenomeen was dat niet weg te denken viel uit Nederland en zeker niet uit Amsterdam. Hij vond echter dat als het bestuur besloot het pand weer vrij te geven voor verkrotting, je je daar ook aan moest houden en je niet mocht verzetten. Dit werd met luid gejoel ontvangen door de ongeveer 40 aanwezige toeschouwers. Deze droegen een spandoek mee met de tekst: NIET GEGOOID IS ALTIJD MIS.

Het paard is ondertussen herkraakt en het wachten is op het vrijkomen van de arrestanten zodat ze hun nieuwe woning direkt weer kunnen betreden. Tot die tijd zullen er nog lawaaidemonstraties gehouden worden bij de verschillende huizen van bewaring

De gemeente heeft overigens zijn verantwoordelijkheid rond het pand erkend. Zij is bang voor schadeclaims indien het pand ineens zou instorten. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de vernielingen die de ME tijdens de ontruimingen met de container aan de hijskraan aan de gevel heeft toegebracht.

Binnen enkele dagen zal de digitale paardenstal over dit soort zaken worden bijgewerkt. Kijk dus regelmatig op http://squat.net/paard

squamb- digipaard