Ontruiming BULK in Milaan aanstaande?

  Ontruiming BULK in Milaan aanstaande?


BULK-ontruiming

in de middag van de 15de november 1999 kwamen wat mensen van de gemeentelijke bureaucratie met politieagenten langs bij het LSOA (laboratorio sociale occupato autogestito) (gekraakt sociaal laboratorium in zelfbeheer) “deposito BULK” in milaan, met een ontruimingspapier. Ze willen er een grotere weg erdoorheen bouwen, nadat het pand gesloopt is. “lsoa deposito bulk” was op 12 december 1997 door een “zelforganisatie” van studenten en collectieven gekraakt…

Na een periode waar studenten in milaan geprotesteerd hebben, werd een verlaten school aan de stad teruggegeven, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten over culturele, politieke en economische onderwerpen. Vandaag de dag heeft lsoa bulk een heleboel evenementen in haar agenda: twee bars, een koncertzaal, een paar groepen over drugs-info, een internet-cafe met bibliotheek, een geluidsstudio, video-zaal, een donkere kamer, toneel-laboratorium, kunstateliers, kinderenactiviteiten, een vereniging van “youthful” mobiliteit (?), en een gekraakt hostel op een steenworp afstand op piazza minniti 6 genaamt metropolix.

Voor de gemeente is bulk enkel een obstakel, om het te slopen en om de weg te verbreden. We gaan niet toestaan dat twee jaar van veel energie vernield gaat woorden door de stommiteit van mensen die niet in staat zijn de bijdrage van BULK naar de stad toe te begrijpen. wij kennen de vijand en we weten dat hij de meeste stilte en obscuriteit zal maken… wij willen antwoorden en onze kwaadheid in het zonlicht brengen en we zullen de kwaadheid naar het plein brengen van de destructieve krachten die ons in ons geschiedenis begeleidt hebben. het is een strijd die door VEEL MENSEN gevoerd moet worden!!!

bulk [at] ecn [dot] org http://www.ecn.org/bulk

L.S.O.A. deposito BULK via struzzo 51 milano (I) tel: 0039-02-29014324

vert: springstof