nieuwste kraak in Hoorn en nieuws uit Hoensbroek

  nieuwste kraak in Hoorn en nieuws uit Hoensbroek


NIEUWSTE KRAAK IN HOORN (NH)

De kraakpanden aan de Reiger 48 en 49 in Hoorn hadden kort geleden hun proces verloren. De eigenaar zei meer dan honderd woningen verkocht te hebben vlak voor de kraak. Omdat de eigenaar, het Pensioenfonds voor de Metaalnijverheid, de panden leeg moest opleveren aan koper Nationaal Grondbezit, zou er een spoedeisend belang zijn bij ontruiming. In het proces bleek dat het verhaal van verkoop gebaseerd is op een vaag briefje. De rechter oordeelde toch dat de huizen leeg moesten zijn op het moment van deze eventuele verkoop. Hij gaf verder een anti-kraaktermijn van 1 jaar voor de huizen, daarmede zijn eigen verhaal ondergravend, want een reden waarom deze huizen nog een jaar leeg mochten staan is niet gegeven. De krakers lieten het hier niet bij zitten. De dag na de door de rechter geloofde verkoop/levering, kraakten de mensen een eindje verder een huis, te weten aan de Grutto 86. Wij zijn zeer benieuwd waar de (nieuwe?) eigenaar nu weer mee komt aan zetten. Er staan overigens nog tientallen woningen langdurig leeg aan de Grutto en Reiger e.o. Deze woningen zijn met subsidie van de gemeenschap gebouwd ten behoeve van de volkshuisvesting. Toch durft de partikulier dit gemeenschapsgeld te gebruiken om de eigen kas te spekken en schijt te hebben aan de leegstand

Hetvolgende is van de mailingslijst kraken gehaald, met als bron Dagblad de Limburger. Je kan je natuurlijk nog steeds voor de mailingslijst aanmelden, kijk maar helemaal onder aan het bericht.

14. Apr 99 http://www.limburger.nl/

Woningstichting laat ex-krakers in woning Kasteelbuurt zitten

HOENSBROEK De achttien jongeren die begin dit jaar in de Kasteelbuurt in Hoensbroek een leegstaande woning kraakten, mogen voorlopig blijven zitten in het pand dat ze na hun kraakactie kregen toegewezen. De Woningstichting Hoensbroeck heeft dat besloten, omdat een definitieve oplossing voor de huisvesting van de jongeren nog niet is gevonden.

Officieel hadden de jongeren op 1 mei moeten vertrekken. Volgens hoofd beheer J. Bindels van de woningstichting worden daar nu “enkele maanden’ aan vastgeplakt. De corporatie hoopt dat in die periode een definitieve oplossing wordt gevonden, omdat de woning waar de jongeren nu zitten vanwege de renovatie van de Kasteelbuurt gesloopt moet worden. “Maar die oplossing is er nog niet’, zegt Bindels. Volgens jongerenwerker J. Hoovers van de welzijnsstichting Tracee, die de krakers steeds begeleid heeft, wordt er inmiddels overwogen om twee containers in de Kasteelbuurt te plaatsen. Daarin zou dan het definitieve jeugdhonk ondergebracht moeten worden. Coördinator C. Beek van de Stichting Wijkbeheer Kasteelbuurt wilde dat gisteren niet bevestigen. Hij wilde alleen kwijt dat de stichting twee weken geleden de gemeente Heerlen om een financiële bijdrage heeft gevraagd voor een definitieve oplossing voor de jeugd.

De jongeren kraakten eind januari een leegstaande woning aan de Clemensstraat 4, nadat ze jarenlang vergeefs hadden gewacht op een nieuw clubhuis. Het oude jeugdhonk werd vier jaar geleden gesloten. Aangezien de jongeren een pand hadden gekraakt dat al was afgesloten van gas, water en licht, besloot de woningstichting de jeugd tijdelijk het toen nog bewoonde buurpand toe te wijzen. Toen dat leeg kwam te staan, trok de jeugd erin. De woningstichting besloot het huis voor het symbolische bedrag van één gulden tot 1 mei te verhuren aan de Stichting Wijkbeheer Kasteelbuurt. Dat huurcontract wordt nu verlengd, zegt Bindels. Volgens hem houden de jongeren zich goed aan de regels en heeft de corporatie nog geen klachten ontvangen.

woensdag, 14 april 1999

© 1999 Dagblad De Limburger

****************kraken****************

Dit is de mailinglijst over kraken.

Men kan zich aanmelden door een email te sturen aan majordomo [at] hbosch [dot] xs4all [dot] nl met als tekst: subscribe kraken

Voor afmelden is de tekst: unsubscribe kraken

De lijst staat onder administratie van het Spekulanten Onderzoekskollektief email: speculan [at] dds [dot] nl

****************kraken****************

This is a maillist on squatting. Do not use it for spamming and commercials for your company, we will find you and squat your virtual home. On the other hand you are welcome to post messages and join discussions on the subject squatting.

also visit http://huizen.dds.nl/~squatter

squamb