netherlands stuff


 Boycot Josien

Ik wil even wat kwijt over Josien.

Ik vind het niet kunnen dat je als kraker een deal maakt met de vijand. Naar Cobraspen toestappen en met een beetje slijmen (en misschien meer) een huis regelen is walgelijk. Cobraspen is een van de grootste speculanten van Haarlem e.o. Als je iets van hem kraakt, heeft hij altijd een mooie leugen klaar liggen en wordt het pand voor hem ontruimd.

Maar Josien sluit gewoon een deal met hem, dat kan niet!! Verrader! Krakers zijn toch tegen speculatie en speculanten? En dan ook nog eens dat mooie pandje in Zandvoort dat vorig jaar door je eigen vrienden is gekraakt! Je hebt je kont er mooi ingedraaid en voorkomt daarmee ook nog eens dat het herkraakt kan worden, BEDANKT MEVROUW, SLAAP LEKKER.

Cobraspen is de lachende derde, een kraakwacht erin, die maakt ook nog eens een mooi schilderij voor hem en zometteen lekker pronken.

Of mag ik niet zo kritisch zijn in deze tijd, ben ik ouderwets? Of mag ik niet kritisch zijn in m’n eigen omgeving? Maar ik vind dit verraad. Heulen met de vijand.

Ik wil niet alleen Josien wat verwijten maar ook al die andere ‘krakers’ en ‘alternatievelingen’ die gezellig naar dat oud en nieuwfeest gingen.

Denken jullie ook niet meer na, zijn jullie net als het ‘klootjesvolk’ dat alleen nog tot een boycot overgaat als daar op TV voor wordt opgeroepen, meedoen met een boycot hype! Zijn jullie van die mensen die kunnen nadenken als alles voorgekouwd wordt en dan een ‘eigen’ mening hebben?

Als wij vinden dat alles anders moet, moeten we dan niet bij onszelf beginnen? We kunnen wel met ons vingertje wijzen en alles fout vinden wat ver bij ons vandaan gebeurd maar steek je hand is in eigen boezem.

Godverdomme!!!!!

 Kliko

Waar ik persoonlijk nou echt niet goed van wordt is, nadat je met veel moeite, risico, tijd en energie, een pand gekraakt hebt met zoveel mogelijk solidaire mensen, die panden vervolgens bevolkt worden met mensen die eigenlijk niets van kraken en ‘sociale strijd’ te maken willen hebben. Je ziet die mensen, hoewel ze in een kraakpand wonen, dan ook nooit op kraakaktie’s (of op andere akties), op een kort geding, laat staan dat ze bewoners van andere kraakpanden bijstaan wanneer ze bedreigd worden door ontruiming en/of knokploeg. Laat staan dat deze a-politieke vagoos ueberhaupt geinteresseerd zijn in het (juridies) wel en wee van hun eigen pand.

Helemaal schunnig wordt het wanneer een ex-kraakster, nadat ze tig jaar in verschillende kraakpanden heeft gewoond, doodleuk naar de grootste speculant van Haarlem en omgeving loopt om te vragen of ze alsjeblieft voor kraakwacht mag spelen – zodat het betreffende pand dus niet meer gekraakt kan worden. Voor wat betreft Toedeloe waren er wel degelijk plannen om het pand – goed voorbereid – te herkraken. Helemaal vanwege de schandalige manier waarop het de vorige keer is ontruimd. Die herkraak kunnen we dus wel vergeten dankzij de kraakwacht.

Vandaag dat ik de oproep van Kliko om Josien Toedeloe te boycotten hierbij van harte ondersteun.

Harp(o)


terug