Kraken in Boekarest, Roemenie

  Kraken in Boekarest, Roemenie


Onderstaand artikel komt uit de Trouw. Blijkbaar wist de vertaler van het persbericht niet dat illegale bewoning in sommige gevallen, zoals onderstaand, vertaald kan worden in ‘kraken’.

HUURLINGEN BEWAKEN ROMA

Boekarest- De burgemmeester van het Noord-Roemeense stadje Piatra Neamt heeft twee huurlingen uit Moldavie in dienst genomen om orde op zaken te stellen in een wijk waar veel Roma wonen. De beide huurlingen, die onder andere gevochten hebben in Afghanistan en Tsjetsjenie, wisten binnen de kortste keren de rust en vrede in Piatra Neamt te herstellen.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn in de bewuste wijk jaren geleden tientallen zigeunerfamilies clandestien in flats getrokken. Pogingen van de autoristeiten om de Roma uit de flats te krijgen liepen op niets uit. De beide huurlingen hebben er voor gezorgd dat de illegale bewoners zich in ieder geval aan de regels houden en geen overlast meer bezorgen, liet een van hen weten. Volgens de officiele cijfers telt Roemenie een half miljoen Roma, maar hun werkelijke aantal ligt dichterbij de 2,5 miljoen.

Einde Trouwartikel

Trouw 29-10-1999