Kraak op spannende wijze mislukt

  Kraak op spannende wijze mislukt


een ooggetuige-verslag:

Woensdagochtend 8 december in de Czaar Peterstraat 109-hs. Afgeweken van de traditionele zondag om Ad Hoc niet extra tijd te geven als nog kraakwachten te plaatsen. De kraak begon al vrij bizar. Op het moment dat de deur opengebroken werd zagen wij een politieagente op de hoek van de straat. Zij keek de andere kant op, bezig met een huurontruiming. Toen ze ons op merkte was de deur al open.

De etage was bewoonbaar en het leek erop alsof de kraak geslaagd was, tot plotseling een woedende benedenbuurman agressief begon te doen. in het verleden was er een wildkraak geweest en was er gereedschap van hem gestolen Zijn neefje dreigde mensen te vermoorden ‘ik heb er al 2 koud gemaakt en er voor gezeten, een derde kan er ook nog wel bij’. Hij zelf dreigde o.a. om gas naar binnen te laten lopen. We waren toen nog niet van plan het pand te verlaten. Pas toen hij (terwijl de politie er bij stond!) een moker pakte en de vloer er uit begon te slopen beseften we dat dit toch wel een verloren zaak was.

De 2 meisjes die er zouden wonen zijn nog op zoek, maar we twijfelen er niet aan dat ze binnenkort kunnen wonen.

[squat!net]